На пляжах Італії вводять нові правила для відвідувачів

12 августа, 2022
На пляжах Італії вводять нові правила для відвідувачів Сохранить

Італійські пляжі запроваджують нові правила, щоб захистити свої узбережжя від надмірного туризму та руйнування.

Наприклад, мер міста Сорренто незадоволений відвідувачами, які прогулюються вулицями в пляжному одязі. Нещодавно він сказав, що тих, хто ходить з оголеними грудьми або в купальниках, включаючи бікіні та плавки, за межами пляжів або басейнів будуть штрафувати на суму до 500€.

Подібні правила діють і у місті Рапалло на італійській Рив’єрі та в калабрійському містечку Прая-а-Маре. Тут людям також не дозволяють ходити по вулицях босоніж. А в приморському містечку Чінкве-Терре штрафи для тих, хто носить шльопанці або сандалі під час прогулянок популярними стежками складають до 2500€.

Пляж Ла Пелоза на Сардинії наразі можуть відвідувати до 1500 людей в день. А щоб обмежити розкрадання піску тут заборонили рушники. Замість них відвідувачам пропонують орендувати шезлонг і заплатити вхідний внесок 3,50€. Додатково на пляжі вимагають носити жовті ідентифікаційні браслети, розвовідає Lonely Planet.

Читайту також: «7 містечок узбережжя Амальфі, які обов'язково треба побачити»

Пляжі Лу Імпосту і Брандінкі на популярному курорті Сан-Теодоро також омбежили кількість відвідувачів в день до 1500 і 3330 людей відповідно.

Влада узбережжя Амальфі цього літа ввела ліміт на проїзд по маршруту, що сполучає Позітано з Вієтрі-суль-Маре, щоб омбежити затори і кількість викидів від авто. За новими правилами, автомобілям з номерними знаками, які закінчуються на непарні номери, можна користуватись маршрутом тільки в непарні дні місяця. А автомобілі з парними номерами можуть виїжджати на дорогу, відповідно, в парні дні. Це правило діятиме з 10:00 до 18:00 у вихідні до кінця вересня. Проте таксі та громадські автобуси можуть не дотримуватися обмеження.

Фото — Tom Robak / Unsplash

Комментарии
Здесь пока никто не оставлял комментарии...
Написать комментарий