Airbus запрошує художників створити дизайн лівреї для свого літака

2 ноября, 2022
Airbus запрошує художників створити дизайн лівреї для свого літака Сохранить

Європейська авіабудівна компанія оголосила конкурс на дизайн лівреї для майбутньої вантажної моделі свого широкофюзеляжного A350F.

Брати участь можуть як професійні дизайнери, так і студенти або художники-аматори. Переможця оголосять 15 березня 2023 року і представлять на міжнародному паризькому авіасалоні Le Bourget у червні, а перший політ літака із новим дизайном заплановано на 2024 рік.

Заявку на участь можна подати до 28 листопада. Роботи мають відображати як передовий сучасний літак A350F може принести користь операторам та авіакомпаніям з усього світу. При цьому лівреї можуть бути намальовані вручну або створені будь-яким іншим способом, одного або кількох кольорів. Обмеженням є лише розмір полотна — 1000 м².

Професійні дизайнери працюватимуть з переможцем, щоб створити остаточну версію лівреї, яка буде адаптована спеціально до літака.

Читайте також: «Британська залізнична компанія представила українську ліврею»

Предствлений у листопаді 2021 року A350F наразі вже замовили Etihad Airways (7 штук), Air France-KLM (4 штуки), Air Lease Corporation (7 штук), CMA CGM (4 штуки), Silky Way West Airlines (2 літаки) і Singapore Airlines (7 літаків). В Airbus запевняють, що модель спалює менше палива, а отже створює на 40% менше викидів вуглецю порівняно з вантажними літаками схожої місткості. Він також зможе перевозити до 42 палет з товарами і матиме вісім різних температурних зон для різноманітних товарів.

Фото — Airbus

Комментарии
Здесь пока никто не оставлял комментарии...
Написать комментарий