Іспанія анонсувала нові візи для цифрових кочівників

12 октября, 2022
Іспанія анонсувала нові візи для цифрових кочівників Сохранить

Нова візова програма дозволить громадянам країн, які не входять до ЄС, працювати в сонячній Іспанії з нижчою вартістю життя і податковими пільгами.

Візи будуть доступні людям, які працюють віддалено на компанії за межами Іспанії та отримують не більше 20% свого доходу від іспанських фірм, пише The Guardian.

Законодавчо ініціатива ще не прийнята, оскільки потрібно узгодити певні деталі, але вже зараз відомо, що нова віза розрахована на один рік із можливістю продовження до п’яти років за певних умов. Близькі родичі заявника також зможуть приєднатися до програми.

Читайте також: «Хто такі digital nomads та як працювати у подорожах?»

Кандидати мають довести, що працювали віддалено не менше року і мати трудовий договір або документ, що підтверджує позаштатну роботу в компанії за межами Іспанії. Крім цього, необхідно продемонструвати достатній рівень доходів для самозабезпечення і мати місце проживання в Іспанії.

За умовами програми протягом перших чотирьох років оподаткування для цифрових кочівників складатиме 15%, замість стандатрних 25%.

Мадрид, Валенсія та Барселона вже популярні серед фрилансерів ЄС. А Барселона — улюблене місце стартапів, оскільки місто прагне стати технологічним центром і зменшити залежність від туризму.

Фото — Susan Flynn / Unsplash

Комментарии
Здесь пока никто не оставлял комментарии...
Написать комментарий