ЄС відклав введення плати для мандрівників з інших країн

18 августа, 2022
ЄС відклав введення плати для мандрівників з інших країн Сохранить

Нова система авторизації подорожей запрацює у листопаді 2023 року. Тоді деякі відвідувачі, які проживають за межами ЄС, матимуть пройти реєстрацію та сплатити збір 7€.

Спочатку планувалося, що систему збору інформації про подорожі ETIAS запустять у 2021 році. Потім запуск перенесли на травень 2023 року. Але в останьому звіті Єврокомісії говориться, що вона запрацює не раніше листопада 2023 року.

Резиденти країн, яким потрібна віза для короткострокового перебування у Євросоюзі, звільняються від нового збору, пише Lonely Planet.

Іншні мандрівники мають подати онлайн-заявку через систему ETIAS, використовуючи свій паспорт, і відповісти на запитання про попередні судимості, перебування у зонах конфлікту та будь-які приписи виїхати.

Читайте також: «17 помилок мандрівників, які слід припинити робити»

Заявка коштуватиме 7€, а туристи зможуть отримати дозвіл за декілька хвилин. 3-4% заявок можуть потребувати більшого часу обробки, а інші 1-2% будуть направляти на особистий розгляд із можливістю відмови. Після схвалення дозвіл ETIAS буде діяти протягом трьох років.

Перевіряти паспорти та дозвіл ETIAS будуть авіакомпанії, пороми, залізничні та автобусні оператори перед посадкою. Також, є імовірність, що нова система не буде діяти в усіх країнах ЄС, а лише в тих, що входять до Шенгенської зони, де немає контролю на спільних кордонах.

Фото — Antoine Schibler / Unsplash

Комментарии
Здесь пока никто не оставлял комментарии...
Написать комментарий