Названі найкращі міста для життя у 2022 році

12 октября, 2022
Названі найкращі міста для життя у 2022 році Сохранить

Команда Economist Intelligence Unit опублікувала оновлений рейтинг міст з найкращими умовами життя. Всього порівнювались 173 населених пункти.

Цього року пом’якшення ковід-обмеженнь у деяких країнах призвели до суттєвих змін в умовах життя, через що один напрямок знову посів перше місце як найкраще місто у світі. Топ-5 міст з рейтингу розташовані у Західній Європі та Канаді, де високі показники вакцинації від коронавірусу, а обмеження помітно послаблені. В дослідженні також враховувались показники стабільності, охорони здоров’я, культура та екологія, якість оствіти та інфраструктури.

Читайте також: «Наж переїзд в іншу країну: чому Естонія?»

Відень в Австрії посів першу сходинку, як місто із високою стабільністю та чудовою інфраструктурою. Датсьский Копенгаген піднявся з 13 місця на друге, а Калгарі в Канаді ділить третю сходинку із Цюрихом в Швейцарії. Далі за списком йдуть Ванкувер (Канада) та Женева (Швейцарія).

Міста Східної Європи помітно втратили в позиціях через повномасштабне російське вторгнення в Україну. Крім цього військовий конфлікт та загроза тероризму стали визначальним фактором для 10 міст із найнищою оцінкою (сім із яких знаходяться на Центральному Сході і в Африці). Найгірші умови життя у столиці Сирії Дамаску.

Фото — Andrew Stutesman / Unsplash

Комментарии
Здесь пока никто не оставлял комментарии...
Написать комментарий